6. sep. 2008

Høst II- Vips så er det snart vår igjen!Praktiske tips for en perfekt vår i tullipanbedet! Ja for det gjelder å forberede seg jenter!

Når tullipanløken skal i jorden? Start gjerne nå, og få den i jorden med en gang. Får du ikke satt den med en gang bør den oppbevares kjølig i kjeller eller garasjen sies det. Løken må i jorden to uker før telen har satt seg. Hvorfor? Jo både du og løken vil fryse der dere står og kjemper med telen! Fnis... Det sies at får du ikke satt løken før på nyåret vil de ikke blomstre før året etter. Jeg har prøvd, og de blomstret men så litt pjusk ut. Så det er ikke å annbefale.

Undrer du på hvor dypt ned løken skal legges?
En sier at en løk skal legges dobbelt så dypt som løken er høy. Dette gjelder de fleste løkvekster men tulipanen foretrekker å komme litt lenger ned i jorden. Ønsker du det beste reultat med våres tulipanløk anbefales det at de legges ca 15 cm dypt.

Hvor tett skal løken legges?
Jeg anbefaler å sette tulipaner i klynger med 5 eller 7 løk. Da får du mye mere igjen enn når de står spredd utover et stort område. Generellt kan man si at tulipanløk skal settes med 10 cm mellomrom.

Hvor skal løken settes?
Sett løken i bed så du kan se dem fra vinduet eller sett de der du har en ledig jordflekk.
Ingen kommentarer: