20. sep. 2009
Høsten er også nydelig!
Ta med deg gode venner og dra ut i skogen, og da gjerne på sopptur. Overrask med hjemkoms med deilige karamell epler. Her har du en enkel oppskrift:
10 karameller ( f. eks. smørbukk)
1/4 ss vann
1 eple
1 trepinne
Smelt karamellene i en gryte under svak varme.
Stikk trepinnene inn i kjernen på eplene, og dypp de i karamellrøren. Rull dem gjerne i hakkede mandler. La eplene kjøle seg av på bakepapir-.
Gang oppskriften opp etter hvor mange epler du lager.
En pause med grilling er til glede for liten og stor, og har du lyst til å lage karamellen selv til høstens epler så har jeg en litt mer avansert oppskrift her:
Ingredienser:
4 midium store epler
2 kopper sukker
1 ss mørk sirup
1/2 kopp vann
ca 450 g usaltet smør, kuttet i biter, romtemperert
1 kopp vispet kremfløte
1 klype salt
Fremgangsmåte:
Fyll en ildfast form med vann, dette for å kunne senke pannen ned i om karamellen skulle begynne å brenne. Sett inn en smal ispinn i enden på hvert eple. Sett eplene til side på et bakepapir. Ha sukker, sirup og vann i en tykkbunnet kjele. Rør i blandingen med en tresleiv. Kok blandingen over medium varme. Ikke rør før sirupen får en fin dyp gyllen farge. Ta blandingen vekk fra varmen. Med treseleiven tar du nå i smøret. Rør så inn kremen. Tilsett så salt. Dypp hvert eple en av gangen i karamellblandingen, bruk sleiven og få karamellen over hele eplet. Sett eplene til tørk på bakepapiret for å kjøles ned og bli harde.
Disse er fine å gi til jul også. Du kan pakke dem inn i cellofanpapir og knyte en fin sløyfe på.
Lykke til !!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
3 kommentarer:
Så koseleg innlegg! Dei oppskriftene skal prøvast ut:) Ha ei herleg veke:)
Så herlig dette høres ut,skikkelig høstsnacks!! Takk for din raushet mht til sjalet...
klem
Mmm, får vann i munnen jeg...:-)
Ha en fortsatt fin dag. Klem Ingrid
Legg inn en kommentar