16. sep. 2009

Steikte grønne tomater



I dag har jeg plukket inn litt tomater fra egen hage, og tankene gikk til den populære drama filmen på 90-tallet med navnet "Steikte grønne tomater".
(Anbefales på det varmeste)
(plommetomater fra egen hage)

Etter er liten tur på nettet fant jeg denne flotte og forklarende oppskriften på nettopp Steikte grønne tomater. Hvert å forsøke dersom du har mange tomater i hagen, som du vil bruke før de blir dårlige.her er Oppskrift for ca 4 personer:
6 Grønne tomater eller så vidt røde tomater
75 g hvetemel
75 g maismel
1 ss brunt sukker
1/2 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
1 liter olje til fritering

Skyll og tørk tomatene. Skjær dem i 1/2-1 cm tykke skiver. Bland hvetemel, maismel, sukker, salt og pepper i en dyp tallerken. Vend tomatskivene i blandingen. Rist av overflødig mel.Varm oljen i en tykkbunnet gryte med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi.

Frityrkoker stilles inn på 180 C. Stek tomatskivene i omganger til de er gyllenbrune på begge sider. Ta opp tomatskivene med hullsleiv og la dem renne av litt på kjøkkenpapir. Server dem varme.
Lykke til.

5 kommentarer:

Christine Louise sa...

Så stas å ha egne tomater da :)
Og den filmen er kjempe bra :)

Ha en flott kveld.

Klem fra meg..

rod i hob sa...

Enig der -filmen er vel verdt å sjå.. Såg ann mange gonge i ungdommen... Bokå e og goe ;-)

igi sa...

Det må prøves ut! I vinduskarmen ligger det i hvertfall 20 grønne tomater til soling...
Filmen er en favoritt hos meg også!

Liv Hege sa...

Morsomt med den oppskriften - for filmen er fantastisk! Har nettopp gått til innkjøp av den... måtte bare ha den - for den hadde jeg ikke glemt, nei... Stor klem til deg!

Missfryd sa...

Hørtes spennende ut å prøve....
Husker filmen veldig godt:-)
Klem Ingrid