5. nov. 2008

Vær mot andre...

Ja, vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg. Er ett ordtak som min mor ofte sa til meg når jeg var liten, og som jeg prøver å leve opp til. Det er også ett ordtak som min datter ofte få hører fra meg, men i dag forskrekket jeg henne litt (og hun meg ) Ja, jeg tror jammen jeg gjorde henne litt målløs. Så resten av uken må jeg nok pusse litt på glorien... fnis...


Siden vi har frifamilie på mobilene, så er det "frimamma" etter skoletid. Kjekt, men også masete og stressende til tider, siden det er midt i arbeidstiden min, men det er godt å vite at solstrålen min er kommet vel hjem. I dag ringt unge Frk. Fryd mens hun stod på bussstoppet og ventet på bussen hjem. Hun hadde lav viskende stemme, og sa fortrolig " Mamma det er noen gutter her som er uuutrolig frekke", "Åå??" sa jeg. Hva sier de da? "Tja, bare stygge ting... om alt og alle." "oki?? "Er de stygge med deg da?", sa jeg lavt viskende. " Ikke så mye, med meg. Men de er skikkelig ekkle og jeg synes du burde snakke med foreldre deres i kveld", svarte tøtten bestemt. "Men du, jeg ringer igjen". Så la hun på... Hmm, tenkte jeg. Her er det en som vil at mamma skal riste litt oppdragelse inn i guttevalpene.

Det gikk 2 minutter og tøttemor var på linjen igjen. "Mamma, nå er de skikkelig frekke altså, du må snakke med moren til NN i kveld, du bare !!" Ååå hvorfor det da?? "Vet du hva NN sier om deg Mamma?" Om meg??? Jeg var ett stort spørsmålstegn. For dette er en nabogutt som er eldre enn min datter, og jeg kjenner han ikke særlig godt. "Jo, han sier du er FEIT, og det er du IKKE!!", sa hun med bestemt stemme. Du er bare litt rund i kantene, visket hun trøstende in i røret.
Det skal være sagt at jeg er ingen sylfide, så langt derifra. :0) Jeg går nok under det å vare rund i kantene ja, trulten kanskje??


Men i rettferdighetens navn... Denne gutten har ikke noe med å legge seg opp i min størrelse og i alle fall ikke legge det på min datters skuldre. Såå ho mor tente!! Så samtalen forsatte slik: "Er NN i nærheten?" "Jaaaa", sa tøtten litt betenkt. "Nevner han min vekt, eller min størrelse igjen si til ham at det er bedre å være tykk i magen en i hode!!" Lirte jeg av meg. Hørte på tøttemor at hun stusset litt, og hun svarte: "Det er jo ikke så pent sagt?!" Ja, ja sa jeg. Vi kan ikke ta i mot all dritt.
Samtalen ble avsluttet og jeg hørte ikke mer før jeg kom hjem og vi satt med middagsbordet. Jeg spurte forsiktig hvordan det hadde gått på bussen hjem. Jo da, det hadde gått greit det. Han hadde ikke plaget mer, for tøttemor hadde gjort som mor sa, og sagt til nabogutten; " HAA, du sier at min mor er tjukk du, men jeg skal hilse fra min mor og si at det er mye bedre å være tjukk i magen enn å være slik som din mor er... tjukk i hode!!"

Tja, lurer på om hun hilser på meg neste gang vi møtes... nabofruen altså..

7 kommentarer:

Elisabeth Augusta sa...

Kan være du bør ta den praten med nabo-mammaen, for sikkerhets skyld *fnis*.

Livet på landet sa...

Det var utrolig bra :), og jeg er helt enig. Så skjønn jente du har. Gutta mine vil ikke at jeg skal bli tynn; de syns jeg er så myk og deilig og kose på...

tintin sa...

Å så herlig, jeg sitter her og ler og mine arbeidskollegaer ser rart på meg :-) (uff ja lurer meg inn på blogger i arbeidstiden, det er min røykepause det )
Så flott blogg du har fått!!!!!, nydelige farger og flott kant

Merete sa...

Oj, dette var morsomt, men jammen kan det bli litt pinlig ja.Spørs om nabogutten sier noe til moren sin.

Landliv sa...

:-D

Irene sa...

Hehe, veldig bra!!

Tutten sa...

Jeg sitter her og humrer og ler.Ha en strålende lørdag.