30. aug. 2008

Statistisk sentralbyrå


(kort kjøpt hos Farmors hus)

Ifjor ble vi kontaktet av en en hyggelig dame fra Statistisk sentralbyrå da vi var en "vanlig gjennomsnits familie" som var valgt ut til å delta i forbrukerundersøkelsen 2007. Oppgaven vår var å føre opp all bruk av penger og utgifter. (Huff !! Meget avslørende for en shopperholiker!!,) Men det gikk fint. Jeg var flink pike og tok samvithetsfult på meg oppgaven med å føre alt. (slik at jeg slapp å rappotere til Mr. Fryd. Litt utspekulert? Neida bare smart;0)
Kvitteringer ble tatt vare på og alle ble utspurt rundt middagsbordet om de hadde brukt penger i løpet av dagen, slik at alt kunne komme retmessig inn på "listen" som jeg bar i vesken slik at Mr. Fryd ikke skulle bli for nysgjerrig å titte.

De to ukene det hele stod på var jeg pliktoppfyllende og alt ble sirlig notert. Ja selv bæreposen på Rema 1000 til 1 kr, ble ført opp! Mine egne shoppingrunder i diverse hyggebutikker ble skjøvet litt fram i tid, slik at jeg ikke skulle bli avslørt fnis... For føringsarbeidet vanket det gavekort på 300,- som selvfølgelig mor tok seg av. Å føre husholdningens bruk av penger og utgifter var greit og interresant. (men det var ikke så greit å se hva vi (æææhh jeg) egentlig bruker pengene på...kantinen på jobben har mye godt altså!!)

(Helgens lesestoff)

Ja, ja jeg trodde det hele var et tilbakelagt stadium, men tror du ikke damen ringte igjen!! Hun ønsket vi skulle ta en ny 14- dagers periode for de skulle sammenligne forbruket i 2008 med 2007, og se om det var endringer på hva vi brukte penger på. Phu ble helt svett, men svarte ja, for mormor Fryd har oppdratt meg godt, og nå skriver jeg igjen så blekket spruter på "listen" for jeg har vært på shopping!!


(glass høne kr. 50 kjøpt hos Farmors Hus, telysestaker kr. 19 pr. stk kjøpt hos Mitt rede og skje med roser kr 35,- kjøpt hos Holmgården)

Under dekkoppdraget "kjøre poden" gikk turen til Lindås, Frekkhaug og Meland utenfor Bergen. Det går gjet ord om at det er mange fine og koselige interiørbutikker ute på disse øyene. Men alltid når jeg er på den siden av landet, så er det søndag eller senekvelden og alt er lukket. ( eller Mr. Fryd er med som observertør. )
Første stopp var Mitt rede:


En herlig butikk full av varer fra danske Rice
og skjønne Cath kidstone England. Et paradis for en som elsker interiør, men ikke så festelig for lommeboken... Damen bak disken var kjempe hyggelig og smilene. Men jeg snek meg til å ta noen bilder, i redsel for å bli spurt hvorfor og hva jeg skulle med dem...
Med føringsskjemaet på netthinnen, startet jeg forsiktig. Brukte 39 kr på to søte glasslysestaker. (se bilde lengre oppe i innlegget).

Så spaserte jeg rett over tunet til Holmehuset
og du verden for en koselig dame med mye flott i butikken sin. Her fant jeg saker og ting fra Greengate , House doctor , Bruka designe med flere. Jeg var begynt å bli varm i trøyen og spurte pent om det var ok at jeg tok noen bilder? Damen med rødt hår smilte bredt og sa værsegod selv om jeg bare brukte 35 kr på en liten skje. Etter et par knips spurte hun nysgjerrig hva bildene var til? Så jeg avslørte min identitett. Phu... :0)

(Holmhuset på Frekhaug)

( Bilder fra Holmhuset på Frekhaug)
Lysten til å shoppe ble kjempe sterk og hadde det ikke vært for at poden som satt igjen i bilen på parkeringsplassen ringte på mobilen og lurte på hvor jeg ble av, så hadde det blitt mye mer å føre på listene til statistisk sentralbyrå!! Nei her gjaldt det å få poden avlevert, og komme seg videre til neste mål som var Farmors hus!!!
Nei, nå ligger biffen på 616 gram à kr. 61, 54,- å venter på å bli steikt og Mr. Fryd undrer seg over at jeg har så mye å blogge. Fnis. Historien forsetter i morgen. Følg med!! For her ble det mange linjer å føre på listen for fruen!! God lørdags kveld!! Byyyeee :0)

5 kommentarer:

Livet er heeerlig sa...

Hehe, morsomt :)
Gleder meg til fortsettelsen!
Håper biffen smakte
*Siv*

Living White sa...

Smiler:) Morsomt.
Jeg tror jeg hadde fått panikk jeg hadde jeg sett i løpet av ett år hva jeg hadde brukt på hva. Sikkert mye unødvendig. De verste kjøpene er jo småkjøpene + kjøp i matbutikken da magen romler og tenna står i vann...

Bak en Sky sa...

Her var det mye fint!!;)

Anka sa...

For et fint bilde du har på "overskriften" din. Måtte jo bare trekke på smilebåndet når jeg så det:D

Nr. 5 sa...

Så lurt. Da tenker man iallefall over hva man kjøper to ganger, og ikke bare en halv som jeg ofte gjør ;)

Klem fra nr. 5