22. nov. 2009

Det er så trist...


at ord blir fattige når en ser dette. Tenk noen har gjort hærverk på Pepperkakebyen vår her i Bergen.

Jeg blir så trist, så trist og utrolig skuffet og lei meg...


I går stod liten og stor i kø for å delta på starten av pepperkakebyggingen som har en lang tradisjon i Bergen. Ung og gammel har stor glede av å delta med pepperkake-bygging år etter år, og jeg vet noen familier, bedrifter og lag som setter av denne helgen i lang tid i forveien, for å bygge små og store mesterverk som skal glede oss andre innbyggere i førjulstiden.


Hva som kan en person til å gå det skritt å ødelegge og knuse andres kunst og glede, er uforståelig og helt uvirkelig for meg. De må ha det forferdelig vondt inne i seg disse menneskene, og de må være svært ulykkelige, sinte, frustrerte og svært ensomme sjeler som trenger mye hjelp, varme og omsorg for å kunne finne den ekte lykken.


Jeg oppfordrer alle som kan, og som har mulighet til det til å være med på å starte en gjennoppbygging av Pepperkakebyen Bergen 2009!! Kanskje vi i Blogglandia skal lage en liten Pepperkakebygging oppfordringsbutton/knapp, som vi kan sende rundt? Er det noen som tar utfordringen? Jeg er ikke så flink teknisk, men jeg vet det er mange der ute som er!

(Bilder hentet fra BT og BA)
Håper Pepperkakebyen vår snart er gjenreist!!

God søndag

7 kommentarer:

josimo sa...

Hva i all verden får folk til å gjøre slikt......
Skriver jeg noe mer nå så er jeg redd det kommer bare eder og galle ut gjennom tastaturet

Herfra Til Evigheten sa...

Fytti altså!
Jeg frykter at den/de som har gjort dette ikke engang har samvittighet til å angre,når de ser bildene dagen der på!!!!!

Men bloggen din liker jeg - og bortsett fra de fæle bildene av knuste pepperkakehus, har du mange vakre bilder å vise frem!

Varm hilsen fra
Anita i Sandefjord

Magny sa...

nei, kjææære, dette var grusomt!! finnes det slike folk...??!! så trist,- dette visste eg ikke! pepperkakebyen bør visst være der den var før når det går slike vandaler ute i den goe byen vår!

nå ble eg rystet!

Liv Hege sa...

Det er bare ikke til å begripe an noen kan få seg til å gjøre noe sånt...hvilken glede kan noen av dette... Leste om det på nettet til morgenen...Trist, veldig trist... Klem til deg

liven sa...

Helt utrolig at noen kan gjøre noe slikt!!
Tenk alle de skuffede barna!!
Men det som slår meg er at hvordan kan det være mulig at de har kommet seg inn i bygget.....skulle jo tro at her var alarmsystemer!!
Tenker folk hiver seg på å lager nye hus i en fei :o)

Ha en fin uke Fru Fryd :o)

moni sa...

ååå jeg kjener jeg blir fortvilet og sint fordi det er så frustrerende å tenke på at noen kan gjøre slikt. Egentli tenker jeg at det er utrolig synd på dem som har gjort det... Fin oppfordring fra deg, håper det blir en ny pepeprkakeby i bergen, det så utrolig sjarmerende og flott ut:) klem fra Monica

Marit Bye Vassli sa...

Nydelig blogg du har!
Syns det er forferdelig trist med pepperkakebyen ja! Skjønner ikke at folk kan gjøre slikt... Bra med så mye oppmerksomhet rundt det, slik at disse personene ser at det de har gjort er helt uakseptabelt. Likevel er det en tankevekker at dette får så uendelig mye mer oppmerksomhet enn en ordentlig landsbymasssakre med ordentlige menneskeliv...