18. apr. 2009

Ordet fanger...


Ja er det ikke rart hva et lite ord kan bety og gi livet et uventet retning? Ja selv tonefallet og kropsspråket gjør at et lite ord kan gi en annen mening enn det en først hadde tenkt.
I går hørte jeg på direktøren for Språkrådet Sylfest Lomheim, en mann med stor viten om det norske språket, og det å høre på alt han hadde å fortelle har gjort til at jeg har reflektert litt på hvilken magi det er i ord og ikke minst makt...
Når en setter ord på det en har rundt seg og definerer begreper, bestemmer en samtidig hvordan en skal se på verden og hva som er viktig. Språket blir dermed et hjelpemiddel for å håndtere og forstå tilværelsen. Språk er også et maktmiddel i kommunikasjonen mellom mennesker, der det gjelder å beherske den andres språk for å bli fortstått og oppnå det en vil, enten det gjelder fremmedspråk, fagsjargong eller herskerspråk i en maktelite eller sosial gruppe skrives det på Wikipedia

Ord er altså instrumenter eller redskap i all muntlig og skriftlig kommunikasjon. Her i Blogglandia føler jeg at bilder har en like stor betydning, om ikke større enn selve ordene. Da jeg var yngre og gikk på markesdsøringslinjen, husker jeg hvordan vi måtte pugge betydningen av ordet kommunikasjon og for mange som har gått markedsføring eller tatt f. eks. psykologi er nok denne modellen kjent

(jeg har ikke tenkt å gå nærmere inn på den, men les gjerne mer her)
Å Blogge er å drive kommunikasjon, og du verden så kjekt det er:0) Men jeg ser at innlegg med liten tekst, og med mange bilder får bedre respons (mer kommentarer), enn innlegg med mye tekst og få bilder. Hvorfor? Jo jeg tror det kommer av at vi her i Blogglandia er "tittere" (i positiv betydning), og vi nyter det vakre rundt oss og da sier bildene mer en selve ordet, eller hva tror du? Ordet er ditt!!

5 kommentarer:

Akkurat passe Frø sa...

Me er nok "tittere". I alle fall gjeld det meg... Nyt å sjå på bilder, for så å suse vidare som ei bie frå blom til blom. Om eg tel opp antall kommenterar er legg igjen, så er det svært få i forhold til antall bloggar eg besøker. Så jo. Eg er blogg-"titter".

No ventar sengetøy av-og-på, klesvask, ungar, mat, dekkskift og hage...

Ha ein fin dag!

:o) FrueFrøet

Christine Louise sa...

Så flotte bilder :)

Anonym sa...

Flotte betraktninger! Selv sitter jeg her med 70 heklede lapper og prøver å få dem sammen...det vil ta litt tid!! Men stikk innom og se over helgen, så kanskje det er blitt et teppe? Det er min jobbehelg, så da må håndarbeidet fram..
Mvh Tone

Anette sa...

Du har nok rett!! Og nib som fora er jo et sted man henter inspirasjon til interiør og hobby, så de store diskusjonene og dype tankene finner vi vel i andre fora..Tusen takk for fin kommentar hos meg!!
Klem fra Anette

sologbolig sa...

Dette har du nok heilt rett i. Men kommunikasjon er spennande.Og spennande at kommunikasjonen ikkje er lik utfrå kven du kommuniserer med. Som lærar får eg oppleva dette kvar deg. Då gjeld det å kunna klara å møta mottakaren. Ønsker deg ei fin ny veke.