2 egg,
2 dl sukker,
150 gr smør,
5 dl melk,
1 kg hvetemel,1 ts salt,
1 gr saffran (evt. gurkemeie),
75 gr gjær, rosiner
Smelt smør, ha det i melken og varm til romtemperatur. Løs opp gjæren i væsken. Pisk eggene og sukker og bland det i væsken. Bland salt, saffran og det meste av melet i deigen og kna den godt. Legg et klede over og la den heve på lunt sted til dobbelt størrelse.
Elt deigen ut på et bord drysset med mel. Bak ut lussekatter og la dem heve på plate i 20-30 minutter. (dekket med klede). Når de er ferdig hevet pensles med sammenpisket egg.
Bruk rosiner som pynt.
Stekes midt i ovnen på 225°C.
2 dl sukker,
150 gr smør,
5 dl melk,
1 kg hvetemel,1 ts salt,
1 gr saffran (evt. gurkemeie),
75 gr gjær, rosiner
Smelt smør, ha det i melken og varm til romtemperatur. Løs opp gjæren i væsken. Pisk eggene og sukker og bland det i væsken. Bland salt, saffran og det meste av melet i deigen og kna den godt. Legg et klede over og la den heve på lunt sted til dobbelt størrelse.
Elt deigen ut på et bord drysset med mel. Bak ut lussekatter og la dem heve på plate i 20-30 minutter. (dekket med klede). Når de er ferdig hevet pensles med sammenpisket egg.
Bruk rosiner som pynt.
Stekes midt i ovnen på 225°C.
3 kommentarer:
Det så utrolig godt ut :) Gjett om jeg fikk lyst på lussekatter nå jeg og :) Klem til deg.--
Lussekatter er jo så godt! Skal spise det i kveld, jeg! :D
Takk for oppskrifta!
Nå ble jeg velig oppmuntra til å bake! :-)
Legg inn en kommentar