19. jul. 2007

Siste nytt fra det store utland...

Nå har vi endelig funnet roen i "deijlige Danmark" på et flott Dancenter med eget hus og SPA avdeling og det kan trenges...:-)
Ferien starter jo ikke akkurat perfekt. Fredag 13. juli om ettermiddag kom telefonen fra bilverkstedet; "Bilen dokkars blir ikkje ferdig, det har skjedd noe med starteren og eg klarer ikkje å skaffe delen før på tirsdag"! Jeg trodde jeg skulle fly i flint. Vet det er tåpelig å sette bilen på verksted rett før du skal reise, men vi skulle bare skifte bremser og ha en liten overhaling, og det var ingen problemer, bilen ville bli klar samme ettermiddagen var vi lovet. Vi leverte bilen torsdag og da vi ikke fikk den ut om ettermiddagen ante vi ugler i mosen. Den andre beskjeden Gubben fikk fredag var " Du får kontakte forhandleren for dette kan ikkje eg gjøre noe med, åhå skal dokker på ferie på mandag? Ja, ja håper du har reiseforsikring!"...

Jeg trodde jeg skulle dåne. Bilen er vell 3 år gammel og slikt skal ikke skje! Vi har forsatt garanti på bilen så mor satte inn alle kluter og troppet opp hos forhandleren med "advokat" Cruzidull med som støttespiller. Vi var rene TV2 hjelper deg teamet. Vi manglet bare micken og kamera. Gubben holdt seg i bakgrunnen for han visste at når mor er på krigsstien så er det best å holde seg lavt i terrenget. Bil selgerene stod og tok sin siste fredagsrøyk, og ante fred og ingen fare når vi kom travende mot dem. Angrep er beste forsvar så vi fyrte løs...og gutta skjønte at her var det damer med stål i bein og armer. Crucidull kunne leksen sin og trakk fram den ene loven etter den andre som viste til våre (MINE!!) rettigheter. ( bl.a. Håndverkerloven). Den stakkers mekanikeren på verkstedet ble ringt opp og han kokte over...!! #QQ#¤§§??##¤¤!!! Men det gjorde også utslaget tror jeg. Forhandleren skjønte at her var det bare å yte service for Mor skulle på ferie med sine håpefulle, og det kom hun til å kjempe for til the bitter end, som en løvinne.

Etter tre kvarter kunne vi kjøre "advokaten" vår hjem i en fin blå- ett år gammel stasjonsvogn. FERIEN var reddet og vi er evig takknemelig for god hjelp og støtte fra Cruzidull.

Men historien stopper ikke der... Lørdag formiddag blir min mann oppringt av mekanikeren. Han hadde klart å ordne bilen vår!! Gubben var storfornøyd for han hadde et sterkt ønske om å få prøve hestekreftene som vi har under panseret på motorveien i Danmark, Tyskland og Nederland. FERIEN var igjen reddet... nå for Gubben!;-)
Vi testet ut bilen vår med å kjøre til Hardanger og besøke Mormor og Morfar. Alt gikk fint og det var ingen rare lyder. Alle var lykkelig når vi mandag formiddag kjørte ombord i danskebåten¨, helt til det tikket inn en sms fra mekanikeren. " Kan du sjekke motor rommet, tror jeg har glemt noe verktøy der." Vi trodde det var spøk, og bilen stod innelåst på nederste dekk så vi måtte vente. Vell framme i DK, var det å lette på panseret var det noe der?...


God sommer alle sammen:-)

1 kommentar:

Cruzidull sa...

Hahaha.
Ja, han fløy virkelig i taket han mekanikeren ders. Virker ikke helt betryggende når han legger igjen halve verktøykassa under panseret.
Håper dere har en god ferie. Sussi og Victoria hilser masse!