20. aug. 2009

Ikea Family og en smule skeptisk...Etter tips fra venninne Tone tok jeg en snartur innom Ikea sin nettside og registrerte meg i den nye klubben- Ikea Family. Hva Ikea Family er? Jo det er en klubben for alle hjemmekjære. Den er for mennesker som ser hjemmet som en forlengelse av og et uttrykk for personligheten sin. Skriver IKEA på nettsidene sine.


Ikea skriver mer at den nyeklubben også er en IKEA-fanklubb. Den er en klubb for mennesker som setter pris på IKEAs mål om å gjøre rimelige og funksjonelle designmøbler tilgjengelige for alle. Så hvis du liker IKEA, kommer du til å elske IKEA FAMILY, fordi du får så mye mer av IKEA når du melder deg inn, sier de videre.IKEA FAMILY er dessuten en klubb som belønner medlemmene sine. Meld deg inn i IKEA FAMILY, så får du spesialrabatter på vanlige IKEA-produkter og tilgang til det unike og eksklusive IKEA FAMILY-sortimentet.Vi (Ikea red: anmerk.)er lidenskapelig opptatt av hjeminnredning og vet at du er det samme – derfor avholder vi spesielle arrangementer i varehusene våre. Her leder IKEAs eksperter seminarer og temakvelder om alle de nyeste trendene og teknikkene på feltet.

IKEA FAMILY er åpen for alle, og medlemskapet er kostnadsfritt. Gå ikke glipp av de mange store medlemsfordelene – meld deg inn i IKEA FAMILY på Internett eller i ditt lokale varehus! Når du har mottatt medlemskortet, må du huske å dra det hver gang du besøker IKEA, slik at du får alle de siste tilbudene og oppdatert informasjon, lover IKEA videre.Ja, jeg har latt meg friste, for jeg liker jo IKEA og setter pris på mange av deres produkter så jeg har sendt inn min registrering:-) Men jeg ble litt skeptisk da jeg etter å ha registrert meg fikk melding om å oppdatere profilen min og meddele dem ytterlige opplysninger om min husstand, for at det skal bli enklere for dem (IKEA) å gi meg det riktige tilbudene og rett informasjon. Men jeg finner det litt underlig at de må vite:
  • Husstandens Inntekt
  • Min Høyeste utdanning
  • Størrelsen på min bopel og antall rom
  • om jeg bor med mine foreldre
  • Om jeg eier min egen bolig
  • om jeg har feriebolig
  • Hva mine interesser og preferanser er

Jeg ble litt skeptisk ja... For de kunne like godt ha spurt; Har du mye penger? er du smart? har du mye som skal møbleres, og er det du som bestemmer hva som skal kjøpes inn? Er du en kunde med stor kjøpekraft og hva kan vi friste og lokke deg med for at du skal komme til oss og handle? Egentlig et smart trekk av IKEAs markedsavdeling dette her, men meget spesielt synes jeg. For jeg får litt følelsen av at "STOREBROR" puster meg i nakken

Hva sier du? må Ikea vite alt dette for å kunne gi MEG de riktige tilbudene, og er dette lov jfr. markedsføringsloven osv? Jeg bare undrer... (alle bildene i innlegget er hentet fra IKEA sitt sortiment)

6 kommentarer:

Christine Louise sa...

Ja, merkelige greier. Har tenkt å melde meg inn i klubben. Men har ikke kommet så langt. Merkelig de må ha alle de opplysningene.Kanskje det er for å finne ut hva slags mennesker som handler på Ikea??

På landet sa...

Hmmm jeg fikk ikke beskjed om å fylle ut dette..... rart

Fru. Fryd sa...

Hei "På landet".
Det er etter at du har registrert deg, og etter at du har mottatt melding på eposten din at oppfordringen kommer fra Ikea inne på brukerprofilen din i ditt medlemskap-Ikea Family. Den ligger som fane nr.to. Jeg er ganske så sikker på at alle får denne oppfordringen:-)
Hilsen Fru Fryd

M sa...

Hei hei!
Ble så begeistret da jeg begynte å lese innlegget, og så skuffet mot slutten. Jeg liker ikke snoking, jeg!
Får litt de samme vibbene som deg.
Kanskje vi bare skal oppgi inntekt og formue i millionklassen, som vi jo har, og få bli med på den hemmelige ekslusive bonusklubben?
SNØFT!!!!
Er glad for at du skrev om hyllepapir på C.O., for det trenger jeg!
Jeg har hatt en følelse av at polkadotter sniker seg inn via NIB blogging på EN eller ANNEN måte...
:D
Og ny kopp på jobben,ja! Snakk om snikshopping som ikke blir oppdaget!
:D
Har lagt deg til på Bloggedamer40+.
Klem,M

Christel - Bakketun sa...

Har tenkt på å melde meg inn jeg også, men etter å ha lest innlegget ditt er jeg litt mer skeptisk. Hva skal de med alle de opplysningene for å gi pss noen tilbud? Tror jeg må tenke litt mer det jeg;)

Ha en fortsatt fin uke!

Anonym sa...

Hei, hei.
Er du skeptisk så trenger du faktisk ikke å fylle ut disse opplysningene. Det er frivillig. Jeg fyllte ikke ut disse opplysningene men ble godtatt som medlem uten problem. Sunt å være skeptisk, men det er altså frivillig. Lykke til, vennlig hilsen