28. apr. 2010

Kom mai du skjønne milde...


Snart kan vi skrive mai 2010, og det med glede:-)

Til helgen er det dåp i familien og neste helg er det konfirmasjon som står på programmet, så i dag har jeg gått over finstasen til frk. Fryd og meg selv.

Det var absolutt smart, for på skjorten manglet det en knapp og den unge frk. hadde jammen vokst ut av bunads skoene sine. Så jeg anbefaler alle til å ta en titt på finstasen sin, for snart er det 17. mai !! Jippi!! :-)

21. apr. 2010

Vårslapp?


Har du av og til opplevd og ha tusen tanker og ideer i hode,? Ja du liksom bare bomler over med alt du har lyst til å gjøre? Men så like vel får du ikke gjort noe av det? Ja jeg planlegger mye fortiden inne i hodet, både det ene og det andre tenker jeg på å få gjort, som f.eks. å male.

Min brune tallerkenhylle var istor fare for å bli hvit sist fredag. Men malingspannet står forsatt urørt i boden og penselen er rein og fin.... En klok person sa en gang at alt begynner med en tanke , som kan bli en drøm, og en drøm kan bli en virkelighet, og det er jo så rett så rett så en dag kjære tallerkenhylle så får du ny farge!!:-)

Jeg må bare innrømme det, virkeligheten er at jeg føler meg som isbjørnen på bilde- helt utslått om dagen. Vårslapp sier min kjære mor at jeg er :-)

Forhåpentligvis så er det rett diagnose, så snart er jeg tilbake i full vigør, i følge min mor. Det hele er helt normalt sier hun, mens hun ivrig hekler i vei på sitt nye prosjekt- et vogn teppe. Mens jeg venter på at kreativiteten skal komme, så tusler jeg nå rundt her og ser på alt som skulle ha vært gjort og som absolutt helst skulle ha vært gjort i går...

Så mens jeg venter på at vårslappheten skal slippe taket, så kos deg med å titte litt på denne linken som forteller det meste om det vakre flotte landet vårt. En amerikansk venninne av meg undret fælt etter å lest på tollreglene våre, hvorfor det var forbudt å ta poteter med inn til Norge... Jeg hadde ikke noe godt svar på det umiddelbart, og spurte bare forsikt "har du tenkt å bli potetbonde, og ha med deg settepoteter når du kommer til landet?" (Svaret er nok at de norske myndighetene er redd for sykdommer, men det gadd jeg liksom ikke å forklare henne...)

Ja, ja :-) Sendere dere alle en vårslapphilsen, fra en som nyter å besøke bloggene til sine kreative bloggsøstre... God uke folkens snart er det helg igjen!


For en Lykke!

15. apr. 2010

Dåpkjole


Dåpkjolen til Thea er ferdig, og oldemor (min mamma) har strikket et lite (stort) kunstverk i gave til sitt første oldebarn.
Kjolen er bare helt nydelig, og bedårende. Skjønn nål til å holde sløyfen på plass er også innkjøpt, og vi gleder oss alle sammen til å se prinsessen i kjolen.
Etter oldemors innstrukser laget jeg en søt eske til å ha kjolen i. Vi fikk en flott skoeske i en butikk som vi kledde med rosapaipar med hvite polkadotter, og etter litt prøving så kom bokstavene på noe lunde bent;0) Så nå venter vi med glede på den store dagen:-)

14. apr. 2010

Male?


Med våren følger det ofte tanker og lyster på å fornye seg. Jeg sitter her å drømmer om nye farger inne og ute. Husbonden puster oppgitt, og presiserer at vi har ett ti-liter spann stående med "gamle fargen" i boden, som vi bruke opp før vi fornyer. Jeg håper malingen har skilt seg godt i kulden som var i vinter... "fnis";0)
På nettsiden til Jotun som du finner her kan du leke deg fram til eventyrlige kombinasjoner, og drømme om nye omgivelser med bare ett tastetrykk/malestrøk. Du kan også laste opp egne bilder og prøve deg fram. Spennende og utrolig gøy!!
Kanskje jeg klarer og overtale husbonden til å trekke på seg maledrakten i løper av våren/sommeren og sammen kan vi fornye med nye flotte farger? Men aller først så er det jo valget for hva som er "pent" som er utrolig vanskelig.... Eller kanskje vi bør bytte kledning, bygge ut eller kanskje det greieste hadde vært å få ett helt nytt hus?!! Ja det hadde gjort seg:-)
I alle fall det er gøy å drømme:-)

10. apr. 2010

Bor du i Fana?


(Kongeboligen i Bergen- Gamlehaugen som ligger i Fana bydel)

Er du interiørblogger og bor i Fana bydel i Bergen? Da bør du lese videre:-)
Journalist Mona har lyst til å komme i kontakt med deg i forbindelse med en artikkel hun skal skrive, så her har du en STOR sjangse til å få vist fram huset ditt:-) Send med noen ord på frufryd@broadpark.no og jeg formidler kontakt. Nyt helgen jenter!! Her i huset er vi klar for litt vårarbeid ute og inne, og ikke minst...lufte ut vinteren!

7. apr. 2010

Mens vi venter...


på sommer og sol, har hunden vår Ronja og jeg vært en tur i hagen, og tittet litt på hva som skjer
der ute.

Ronja snuste rundt med stor glede, og hun ser nok fram til late varme dager i solen hun også. Hun har i alle fall startet å med å "skifte" til sommerkåpen, noe som vi alle her i huset merker med svarte hår over alt... sukk... ja, ja det er medaljens bakside med å ha hund.

I bedet gror det og spirer, og ting ser ut til å være i rute.
Rosebuskene fikk seg en liten klipp, og jeg kunne se at nye skudd er på vei. Herlig!! Nå bare drømmer jeg om vidunderlige sommerdager og flotte, fargerike blomster i hagen min....

God uke:0)

5. apr. 2010

Lykke kan kjøpes!!


(Tilda kaniner sydd påsken 2008)
Ja, det er ikke rart at Herr Harepus og Fru Harepus er forskrekket og helt målløse, for tenk å være så heldig at på selveste Påskaften kunne gå på salg og kjøpe Maileg påskepynt til halvpris!! Jeg var nesten i ekstase. Min mann han bare ristet på hodet og vandret stille ut av butikken, så fruen skulle få fred, for jeg var helt fortapt... fnis.


Skjønne bokser og små egg sammen med nydelige servietter ble med hjem. Jeg hadde fryktelig lyst på flere egg, men det var de utsolgt for. Ikke overraskende for her i Bergen har det ikke vært egg å oppdrive, men på "landet" der har de det;0)

Men lykken smilte til meg igjen, og jeg fant søte Greengate egg også til halvpris, så seks egg av den typen ble også puttet i handlekurven. (Under eggene kan du skimte påskeduken som er i produsjon)

Ja dere kan tro jeg var i super godt humør :-)Og om det ikke var nok at jeg fikk oppfylt ønsket mitt om flotte Maileg "godterier", så hadde jammen ikke Mammaen & Pappaen min "fylt" påskeegget mitt med Greengate skål og fat.

Så av og til så kan faktisk lykke kjøpes for en liten stund i alle fall, synes nå jeg som nå koser meg med alt det nye, og feirer påske en liten stund til, med nye egg på trollhasselkvisten:-)