29. mars 2009

Ikea Åsane 25 år



Jeg sender store gratulasjoner til den flotte jubilanten, og har du lyst å være med på feiringen så er programmet for dagen følgende:

Søndag 29. mars
Åpningstid Restauranten: kl 13-19

Åpningstid varehuset:kl 14-20

Gratis utekonsert kl 15.30-16.30 The Monroes. 1984/Sunday PeopleMalin og Celine, Nordic Melodi Grand Prix jr. vinnere fra 2005 og 2007 Håvard Lothe

Kjøttbollemeny i Restuaranten kr 25,-Gratis softis til alle barna.

Mange gode tilbud i varehuset. Se tilbudene her

Alle som har bursdag 29. mars får gavekort på kr 250,-. Henv. informasjonen i 1. etg. Legitimasjon må fremvises.


Våre kokker serverer smaksprøver i avd. KJØKKEN OG SPISEPLASSEN, 2. etg.

Anne Britt Glittenberg Elvegård synger i Restauranten kl 13-18.

Er du miljøbevist? Gratis kjøttbollemeny for alle som tar bussen til IKEA varehuset. Gi bussbilletten til kassøren i Restauranten.

Viktig melding!! Husk at vi i dag har skrudd klokken 1- en time fram!! God søndag i vårsolen


24. mars 2009

Lyspærer og bekymringer...


Ja, av og til så møter en seg selv i døren. Men det er det så godt at vi har svingdører!! Ha,ha,ha......Neida bare tuller. Men jeg ble litt overrasket i morges da jeg så på svensk TV4, og hørte at glødepæren skal fases ut, og flere land har allerede satt tidspunkt for når utfasingen skal skje; Australia i 2010, Canada i 2012 og USA i 2012 – 2014. EU er godt igang med planleggingen av hvordan dette kan gjøres og hvilke konsekvenser dette vil gi, og det skrives at innen høsten 2010 er det forbudt i EU. I Norge har Enova, sammen med flere sentrale aktører, startet arbeidet med å utarbeide et godt beslutningsgrunnlag for den politiske behandlingen av en slik utfasing her til lands.

Egentlig så er dette gammelt nytt forstår jeg etter å kikket litt rundt på nettet. VG skrev denne artikkelen i høst, og jeg burde forstått at noe var i gjære. For jeg har leitet land og strand rundt etter pæren lik til den som dere ser på bilde over her. (Champagne farget tvistet pære med stor sokkel) For ca ett år siden kostet det rundt 49 kr, og en fikk den i de fleste lampebutikker. Nå har jeg kun funnet den hos Christiania Belysning til den nette sum av kr. 69,- (5x69 blir mye peng!!) Må si at jeg har vurdert å skifte ut hele lampen. For den mister mye av sjarmen sin dersom jeg skal sette en sparepære i
Men det er jo viktig å tenke på miljøet, og ikke minst på hvor mye en kan spare i kr. Men jeg leser at også sparepæren har sine minus sider. I sparepærene finnes det kvikksølv, riktig nok i veldig små mengder, men likevel vil det kreves en god løsning for behandling av brukte sparepærer for å unngå forurensing. Løsningen på miljøfarlige stoffer i sparepærene kan være strengere krav til maksimumsverdier og en god og sikker returordning. Alle lampene mine utomhus har fått sparepærer. Så litt flink er jeg:0)
På lørdag kommer jeg til å slukke lyset mellom 20.30 og 21.30 (les forrige innlegg i bloggen min), men en ting er også sikkert jeg kommer til å hamstre champagnefargede tvistete lysparer med stor sokkel, og disse variantene her



For litt bekymret er jeg for hvordan det vil ta seg ut med sparepærer, og om jeg kommer til å bli flink å levere dem inn. Huff det er ikke greit å møte seg selv i døren.... Godt at det er bare 9 mnd igjen til jul, og jeg kan ønske meg nye flotte miljøvenlige lamper.
Ha en forsatt fin uke folkens, og husk:

23. mars 2009

Switch off your lights for earth hour

Ja, bli med å slukk lysene 28. mars i tidsrommet 20.30-21-30. Hele 375 byer i mer enn 70 land er nå påmeldt til klimakampanjen Earth Hour. Oscar-vinner Cate Blanchett og fredsprisvinner Desmond Tutu står sammen med norske byer, bedrifter, organisasjoner og ildsjeler om tidenes globale klimakampanje.
Kampanjen koordineres av WWF, med et mylder av samarbeidspartnere verden over. Åtte uker før Earth Hour er 37 hovedsteder påmeldt, en av dem Oslo.

Verdenskjente landemerker som Kristus-statuen i Rio, Sydney-operaen, Millennium Stadium i Cardiff og rekordhøye skyskrapere i Toronto, Taipei og Dubai skal mørklegges. Den sørafrikanske erkebiskopen Desmond Tutu står i spissen for kravet om effektiv handling mot klimaendringer.

Blant byene som slukker lyset 28.mars er London, Beijing, Roma, Moskva, Los Angeles, Rio de Janeiro, Hong Kong, Dubai, Singapore, Aten, Buenos Aires, Toronto, Sydney, Mexico City, Istanbul, København, Manila, Las Vegas, Brussel, Cape Town og Helsinki.



Her i landet er det foreløpig klart at Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Kristiansand og Sandnes gjør som Oslo og slukker lysene. Miljøvernminister Erik Solheim og LO-leder Roar Flåthen har oppfordret til full oppslutning om kampanjen, og denne uken ble det klart at også Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)stiller opp.

På nett sidene til Norge- Earth hour står følgende å lese:
Tidenes klimakampanje. Det som begynte som et WWF-initiativ i Sydney for to år siden, er i ferd med å bli tidenes sterkeste kollektive meningsytring. Kampanjen har utløst grasrotaksjoner som har fanget oppmerksomheten til folk over hele verden. I 2008 var 371 byer i 35 land med på kampanjen mot klimaendringer. I år er målet tusen byer og en milliard mennesker – hvorav en million i Norge.- Earth Hour betyr at folk fra hele verden får sjansen til å si hva de mener om klimaet – og det sammen. Vi i WWF har aldri tidligere sett en kampanje fenge på denne måten. Det er ikke ofte at en god idé blir et globalt fenomen i løpet av et par år. Rundt om i verden ser vi at stadig flere megabyer kommer med. Det skjer mye også her i landet. Lokale ildsjeler er i gang med å verve sine kommuner til deltakelse. Vi får stadig flere påmeldinger fra bedrifter, kommuner og organisasjoner, og på FaceBook raser deltakerne inn, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF-Norge.- En global opplevelseMange bedrifter er allerede på plass. WWF-Norge har IKEA som hovedsamarbeidspartner. Reklamebyrået DDB Norway er involvert i kampanjen og støtter den med arbeidsinnsats. Stormberg, Statkraft, Elopak, Coca-Cola, Pals, Tandberg, ICA og Canon er blant firmaene som foreløpig har sluttet seg til. Enova, Grønn Hverdag og kampanjen Klimaløftet er også blant deltakerne. Og Rederiforbundet.- Vi har invitert alle norske kommuner og drøssevis av bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner. Alt tyder på at svært mange nordmenn kommer til å få seg en global opplevelse den 28. mars, sier Rasmus Hansson i WWF-Norge.Les mer om Earth Hour, og last ned materiale fra http://www.earthhour.no/


19. mars 2009

Mangfold


Jeg har vært på seminar og ett av temaene var MANGFOLD. Et utrolig spennede tema som favner om så mye mer enn hva jeg har tenkt over tidligere oppdaget jeg. Bare tenkt på mangfoldet blandt oss interiørbloggere:0)
Mangfold er spennende og givende. Begrepet mangfold, sier noe om variasjoner foreksempel innenfor rokokkostolen eller innen for alle bloggerne som er medlem i Nib

Men er vi alle åpne for variasjon og ulikheter? Når besøkte du sist en blogger som har en annen interiørstil enn deg? Du har kanskje tittet raskt innom?

Jeg utfordrer alle som er innom hos meg, til å besøke minst to bloggere innen for en annen sjanger/variasjon en det du pleier å besøke. Titt deg godt om. Bla deg tilbake i tid, og legg igjen en kommentar til eieren av bloggen. Det gleder alltid.
Jeg er sikker på du vil oppdage noe spennende og ikke minst få noen supre ideer, og kanskje du vil få en ny favoritt blogg:0) God helg til dere alle og grip muligheten til å gjøre deg kjent med mangfoldet som omgir oss. :0)

14. mars 2009

Interiørland = Home & Cottage


Her i Bergen har vi lenge hatt en butikk kjede som heter Interiørland ok og greie butikker men ikke super spennende. Men nå fornyer de seg og det til kjempe spennende butikker med ett mye, mye større sortiment!! Det nye navnet er Home & Cottage

I dag var jeg innom, og tittet meg litt rundt for de har opphørsalg på det gamle sortimentet sitt. Men gjett om jeg ble fristet av de nye varene som de drev og pakket opp!!
Kjente navn som House doctor var å skue!! Gleder meg til å se butikken når alt er kommet opp. (spørs om husbonden er like begeistret, tji hi...)


7. mars 2009

Påskesøm


I morgen går turen til Oslo. (Skal på kurs.) Med meg i kofferten har jeg litt påskesøm til en niese som har flyttet for seg selv i Tigerstaden. På mandag så må jeg løpe i en blomsterbutikk og kjøpe en husefredblomst, slik at hønen har litt "gress" å tråkke i. ( Tror det vil bli pent, hva tror du?)


Korte er også selvlaget. Håper den unge frk. liker fargene på spisebrikkene.

4. mars 2009

Flott sofa


Fikk reklame fra Bohus i dag og jeg falt pladask for den flotte sofaen. Klikk på bilde og du kan se hele reklamefolderen. legg merke til det flotte dådyrhode på veggen!! Rustikk og flott stil...
Hva synes du?

1. mars 2009

Fløy en liten blåfugl..



Stansmessig bolig for birdybirdy....

Fugleburdet kan kjøpes på finn.no for kr. 1 700,-
OBS!! det er ikke jeg som selger det, men jeg falt litt for den orientalske looken... tjihi.
Fugel har vi, men i følge min mann så har vi ikke plass... men jeg tror Sussi er klar til å flytte inn...